top of page

Voice Dialogue

Deze methode gaat er van uit dat elke persoonlijkheid bestaat uit verschillende ikken zoals bijvoorbeeld de perfectionist, de zorger, de genieter, de controlehouder, de avonturier, de behager, de innerlijke criticus enzovoort…

Sommige ikken komen op een duidelijke manier in ons leven aan bod, andere ikken spelen nauwelijks of geen rol. (de methode is ontwikkeld door Hal en Sidra Stone, 2 Amerikaanse psychologen)

bus--600x400.jpg
"Hoe beter we al onze ikken leren kennen, hoe meer zicht we krijgen op ons functioneren"

Bij Voice Dialogue stellen we de persoonlijkheid graag voor met het beeld van een bus. Alle stukken van onze persoonlijkheid zitten op de bus, de vraag is wie er vooraan zit en het stuur in handen heeft en wie er achteraan of in de kofferbak zit.

​

Voice Dialogue vergroot jouw zelfkennis en geeft jou verder de mogelijkheid om op andere manieren, met het leven en situaties waar jij mee te maken krijgt, om te gaan. Het biedt jou de kans om bewuster te kiezen welke "ik" je aan je stuur wil. En het wordt makkelijker te begrijpen waarom je soms dingen doet, zelfs als dat niet is wat je wilt doen.

​

"ik weet dat ik wat minder moet werken, maar dat lukt me niet"

"Ik ben altijd al perfectionistisch geweest, maar nu begint het me parten te spelen en wil dat graag veranderen"

"Ik heb zoveel ideën maar krijg die nooit gerealiseerd"

"Als ik een relatie heb, word ik precies altijd onderdanig, terwijl ik dat helemaal niet ben"

​

​

In een Voice Dialogue sessie maak je kennis met deze "ikken", de ikken die je zelf al goed kent, degene waarvan je wil dat ze wat minder je bus besturen. We gaan samen ontdekken waarom ze ooit op je bus zijn opgestapt en welke kwetsbaarheid daar achter zit. Als we deze kwetsbaarheid ook een plaatsje in de bus kunnen geven, heeft dit vaak als gevolg dat je je steeds bewuster wordt van welke "ik" je bus stuurt. Dit bewustzijn maakt dat je steeds meer zelf kan beslissen welke delen van jezelf je aan je stuur zet en welke niet.

​

In deze blog lees je alvast een voorbeeld hoe het kan worden gebruikt in een loopbaantraject.

​

bottom of page