"Holding space for someone"

to be present with an open heart

a way of being that has no agenda for change

no judgement

no expectations

allows the other to express what is really there

a supportive space

for thoughts and emotions to arise and pass away

giving gentle guidance when needed

-vrij naar Heather Plett-

Meteen na mijn afstuderen (als klinisch psychologe) ging ik aan de slag als suïcidepreventiewerker in de Geestelijke Gezondheidszorg waarin ik zowel medewerkers als de organisatie begeleidde naar een degelijk suïcidepreventiebeleid. Door deze jarenlange ervaring heb ik training geven en processen begeleiden in teams goed in de vingers gekregen.

In 2015 vervoegde ik het team van groepspraktijk De Kiezel (www.de_kiezel.be), als psychotherapeute, een stap voor mij om te gaan doen waar ik al jaren naar uitkeek. Het blijkt te zijn wat ik enorm graag doe: mensen ruimte geven om te “zijn”, zonder oordeel kijken naar wat “is”, en vandaaruit mee stappen.

Ik volgde de laatste jaren de opleiding tot Voice Dialogue facilitator (www.voicedialogue.be), een therapeutische werkmethode die leidt tot meer bewustzijn en zelfsturing van de cliënt. Ik gebruik dit graag zowel in therapeutische gesprekken als in coachingstrajecten.

Vanuit de begeleiding van mensen met stressklachten en burnout, ontstond de wens om mensen meer in contact te brengen met zichzelf: wat is mijn kracht, wat wil ik, en hoe kan dit vorm krijgen in mijn leven en in dat van anderen? Zo volgde ik opleidingen in krachtgericht coachen, oplossingsgericht coachen en vervoegde ik in 2016 als gecertificeerde loopbaancoach het energieke team van  My future Works (www.myfutureworks.be) waar ik nog steeds met veel enthousiasme deel van uitmaak.

 

De invloed van het systeem op een individu heeft me altijd gefascineerd. Dit leidde na mijn afstuderen al snel tot een opleiding als systeemtherapeut. In 2016 werd dit de opleiding tot gecertificeerde organisatiecoach (www.hrdacademy.be). Ik kijk graag naar een organisatie als een levend systeem, waarin het potentieel van mensen centraal staat. Wat me in het werken met teams bezig houdt, is de vraag hoe je een organisatie/team kan bouwen dat afgestemd is op wat mensen en teams nodig hebben om het beste van zichzelf te kunnen geven, afgestemd op de doelen van de organisatie.

Ik ben een sfeervoeler, buikdenker en groeimotor. In contact met een ‘systeem’ of dit nu een individu of een organisatie is, zal ik steeds deze samen gebruiken: voelen wat er leeft en nodig is om verder te groeien.

Recente opleidingen:

  • Module 1, 2 en 3 tot Facilitator Voice Dialogue (VDI Tienen)

  • 'Teams of the future', opleiding voor teamcoaches, HRD academy

  • Gecertificeerde loopbaancoach (Your Coach, Gent)

  • Gecertificeerde organisatiecoach (via de vakopleiding tot organisatiecoach, HRD Academy, Philippe Bailleur)

  • Krachtgericht coachen (Fred Korthagen)

  • Oplossingsgericht coachen (Ilfaro, Leuven)

EspaciA - 0479/496561 - astrid@espacia.be

Plompaertstraat 20, Diepenbeek

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon